Millora de les poblacions de dofins de l'Oceà Pacífic

Totes Les Novetats
dofí-noaa.jpg

El dofí tacat del nord-est és una de les dues espècies de dofins que repunten després de la disminució de la població a causa de la pesca de tonyina.

Segons els biòlegs del Servei de Pesca de la NOAA, les poblacions de dues espècies de dofins a l’Oceà Pacífic tropical augmenten després d’haver-se esgotat greument a causa de la mort accidental per la pesca de tonyina entre 1960 i 1990.


Entre el 1960 i el 1990, les poblacions de dofins espinats i orientals del nord-est offshore van caure al 20% i al 30%, respectivament, dels seus nivells previs a la pesca quan els dofins van ser capturats i van morir a les xarxes de tonyina.

No obstant això, des de principis dels anys noranta, el nombre de morts de dofins reportats ha estat molt baix gràcies a les restriccions imposades a la pesqueria de tonyina.

'Aquestes estimacions són encoratjadores perquè són coherents amb el que esperaríem si es recuperen aquestes existències, ara que s'ha reduït dràsticament la mortalitat per pesca', va dir la doctora Lisa Ballance, directora de la divisió de recursos protegits del Centre de Ciències de la Pesca del Sud-oest de la NOAA.

El dofí giratori oriental es distingeix per la seva aleta dorsal triangular i el seu color gris uniforme. El dofí tacat del nord-est presenta una falcada o aleta dorsal en forma de falç i taca lleugera al ventre.


'Esperàvem que aquestes poblacions comencessin la seva recuperació anys enrere, perquè els pescadors han tingut tant èxit a l'hora de reduir la mort de dofins', va dir Tim Gerrodette, del Servei de Pesca de la NOAA.

L’informe d’avui prové d’una sèrie de creuers de recerca realitzats des del 1986. Presenta noves estimacions d’abundància per a 10 poblacions de dofins per a cada any d’enquesta entre el 1986 i el 2006.


Els investigadors continuaran supervisant les poblacions de dofins al mar mitjançant creuers integrals de recerca ecosistèmica.

Es pot trobar un resum de les estimacions d’abundància de dofins ETP del 2006 a, htswfsc.noaa.gov/