Els deu millors edificis verds del 2006

Totes Les Novetats

Aquest estiu, l’Institut Americà d’Arquitectes i el seu Comitè sobre el Medi Ambient van seleccionar els deu millors exemples d’arquitectura sostenible i solucions de disseny ecològic que protegeixen i milloren el medi ambient. Els deu millors projectes ecològics contribueixen positivament a la seva comunitat millorant el confort per als ocupants de l’edifici, alhora que redueixen els impactes ambientals mitjançant estratègies com ara: connexió a sistemes de trànsit, conservació d’energia i aigua, ús de materials de construcció sostenibles o renovables i millora de l’interior qualitat de l'aire…

Els deu millors edificis ecològics del 2006 (llistats per ordre alfabètic):


Ballard Library and Neighborhood Service Center de Seattle
Bohlin Cywinski Jackson, Seattle

Aquest projecte, el primer edifici important dissenyat dins de la nova zona del pla director municipal de Ballard, consisteix en la biblioteca Ballard de 15.000 metres quadrats, un centre de serveis veïnals de 3.600 metres quadrats i 18.000 peus quadrats d’aparcament per sota del nivell. Ballard està evolucionant fins a convertir-se en un dels barris més populars de Seattle. El districte s'està convertint ràpidament en el nucli cívic del barri, fàcilment accessible per als vianants, en bicicleta i en transport públic. Recentment es va adoptar una superposició de zonificació per a vianants per promoure un desenvolupament d'aquesta naturalesa. El lloc, situat en un context urbà, es va reurbanitzar per a aquest projecte. El repte era desenvolupar el lloc de manera restaurativa. Abans hi havia un banc i un pàrquing, el paisatge dur representava el 100 per cent de la cobertura del lot. Avui, combinat amb el sostre verd i les jardineres del perímetre de l'edifici, el paisatge dur s'ha reduït al 20 per cent de la cobertura del solar.

Comentaris del jurat: & ldquor; Una de les coses que buscàvem eren projectes realment integrats. El sostre és l’expressió real d’aquest edifici: es deshaca, és un sostre verd, hi ha fotovoltaica; és un moviment que fa moltes coses alhora. Es conservaran bells edificis, i això forma part de la sostenibilitat. Es tracta d’un edifici de 100 anys perquè la gent voldrà guardar-lo. Tothom voldria aquesta biblioteca al seu barri. Aquest és el tipus d’edifici que pot ser un catalitzador del canvi, empenyent tant edificis individuals com barris a ser més sostenibles. & Rdquor;

Benjamin Franklin Elementary School de Kirkland, Washington.
Mahlum Architects, Seattle


Aprendre consisteix en crear connexions. Aquesta és una de les raons per les quals la nova escola primària Benjamin Franklin, de 56.000 peus quadrats, va ser dissenyada per connectar els estudiants directament amb l’entorn on viuen. La nova escola pública substitueix una instal·lació existent en un estret lloc de 10 acres que té un entorn natural ric. A l’interior, els 450 estudiants de l’escola de grau K-6 es distribueixen dins de petites comunitats d’aprenentatge formades per clústers de quatre aules de ventilació natural i il·luminades diàriament al voltant d’una àrea d’activitats polivalents. Apilades dins d’unes ales de dos pisos que s’estenen cap al bosc, aquestes comunitats estan totalment lligades amb vistes i accés a la natura més enllà.

Comentaris del jurat: & ldquor; Creiem que aquest edifici estava molt ben situat. El pla i la secció semblaven molt coherents; aquí hi ha una coherència general. Aquí hi ha moltes oportunitats d’ensenyament per als nens, els pares i el públic, cosa que és important. Es tracta d’un edifici regional. Utilitza el bosc com a dispositiu de protecció solar. La llum natural és preciosa al nord-oest i aquest edifici arriba fins a la llum. Els arbres protegeixen els vidres i aquests grans finestrals permeten una forta connexió amb l’exterior. & Rdquor;

Seu corporativa d’Alberici a Overland, Mo.
Mackey Mitchell Associates, St. Louis


Aquest projecte consisteix en una reutilització adaptativa d'una planta de fabricació existent en una seu corporativa per a una de St. Louis & rsquo; empreses de construcció més antigues i grans. Els requisits inclouen un entorn d’oficina oberta, aparcament estructurat, sales d’entrenament, instal·lacions per fer exercici i menjador. Quan el creixement de l’empresa va donar lloc a la decisió de mudar-se, el conseller delegat de la companyia va voler estar en un lloc que afavoreixi el treball en equip i la creativitat. & Rdquor; El client volia donar exemple, transformar el mercat del disseny i la construcció i establir un objectiu de certificació LEED de nivell Platí, recordant a totes les generacions futures que algun dia treballaran en aquest edifici. & Rdquor;

Comentaris del jurat: & ldquor; Aquest és un important projecte de transformació; van reutilitzar un antic magatzem gegant. Semblava que hi havia un fort compromís corporatiu i el resultat és un projecte que realment va arribar a això des de totes les direccions (i és l’edifici LEED més ben valorat del món). Podeu veure que aquest projecte evolucionarà amb el pas del temps. Van inserir una nova estructura dins de l'intèrpret d'ordres, afegint-la mínimament allà on la necessitaven. Aquesta és una solució altament replicable. Van instal·lar un antic generador eòlic al lloc i això només proporciona el 20 per cent de les necessitats elèctriques de la instal·lació anualment. & Rdquor;

Philadelphia Forensic Science Center de Filadèlfia
Croxton Collaborative Architects, Ciutat de Nova York i Cecil Baker Associates, Filadèlfia

El nou Centre de Ciències Forenses del Departament de Policia de Filadèlfia és un equipament de laboratori forense d’última generació, així com un projecte de demostració de disseny sostenible i ambiental dissenyat com a model per a futurs projectes realitzats per l’Oficina del Programa Capitol de Filadèlfia. . El rigorós programa inclou una unitat d’armes de foc, amb un camp de tir per a l’anàlisi de balística; unitat de l'escena del crim per a la recollida d'evidències durant les 24 hores del dia; laboratoris de química per a anàlisis de fàrmacs; laboratoris de criminalística i ADN per a l'anàlisi del cabell / fibra / sang. L'edifici és un marc de formigó de 1929, un edifici de maó i el laboratori es troba en un antic edifici de l'escola K-12 en un lloc que havia estat abandonat durant molts anys. Situat en un barri poc servit del nord de Filadèlfia, amb taxes de criminalitat més altes, nivells d’ingressos més baixos i menys serveis, el nou Centre de Ciències Forenses ha ajudat a donar vida a un barri sencer i obtenir una millor sensació de seguretat.


Comentaris del jurat: & ldquor; es tracta d’un projecte de reutilització adaptativa i d’un edifici de laboratori que va trobar una manera d’obtenir mètriques i rendiment realment excel·lents i es tractava d’un projecte públic de baixes ofertes sense diners extra per a estratègies ecològiques. Van fer coses senzilles i intel·ligents: el sostre cònic, posant tots els sistemes mecànics al centre de l’edifici. Aquesta va ser una de les millors seccions de construcció que vam veure i ens va encantar la qualitat dibuixada a mà. & Rdquor;

Regional Animal Campus in Las Vegas
Tate Snyder Kimsey Architects, Henderson, Nev.

El Campus Regional d’Animals de la Vall de Las Vegas està pensat per atendre les necessitats d’abric i adopció d’animals de les ciutats de Las Vegas, al nord de Las Vegas i als voltants del comtat de Clark, Nevada. Impulsat per la necessitat d’ampliar les seves operacions, The Animal Foundation té previst crear un campus regional per a animals. Els objectius de la primera fase del projecte, el parc d’adopció de gossos, són crear una manera memorable i digna de presentar els animals al públic adoptant i utilitzar estratègies sostenibles en el disseny d’aquest complex, amb la intenció d’aconseguir la certificació LEED platí. . Un entorn saludable, agradable i confortable és important per a les actituds dels visitants sobre l'adopció i l'estat d'ànim i la salut dels animals protegits. Els costos de manteniment d’aquest entorn, però, són excepcionalment alts i afecten directament l’escala de les operacions de la Animal Foundation. L'objectiu de l'equip de disseny era minimitzar els costos de les instal·lacions sense afectar la qualitat de l'experiència d'adopció. Donat el clima del sud de Nevada, la reducció dels bungalows per a gossos & rsquo; la càrrega de refrigeració i l’ús de l’aigua es van identificar com les dues grans àrees d’atenció per a l’eficiència de les instal·lacions.

Comentaris del jurat: & ldquor; es troba en un clima difícil i el projecte utilitza ventilació natural. El tipus d’edifici és dens i presenta problemes mecànics. Realment van simplificar l’edifici i ho van fer molt bé. És una solució radicalment diferent, i això és el que ens agrada. Aquest tipus de programa sol quedar relegat al lloc i estat del centre comercial. Realment van elevar el tipus de projecte i podeu imaginar que aquest lloc atrau a la gent. & Rdquor;

Renovació de la casa mare a Monroe, Mich.
Susan Maxman & Partners, Filadèlfia

Quan les Germanes, Serventes del Cor Immaculat de Maria (SSIHM), van reconèixer que el seu ordre disminuïa, van emprendre un procés col·laboratiu de planificació a llarg abast per determinar la millor manera d’aconseguir una comunitat ecològicament sostenible del segle XXI en els seus 280- acre al sud de Michigan.
Moltes de les estructures de la seva propietat es van construir als anys 1930 i són històricament significatives. L’equip de disseny va afrontar el repte dissenyant 380.000 peus quadrats de construcció que utilitzaven les estructures existents per satisfer millor les necessitats específiques d’habitatge, atenció a llarg termini i espirituals, tot assolint objectius de preservació i sostenibilitat. L’equip també va aconseguir que aquest antic convent auster es convertís en una llar càlida i acollidora, amb un fort enfocament a la natura i als voltants. Les germanes volien deixar un llegat a les futures generacions amb aquest projecte. Una de les missions del seu ordre és respectar la Terra i promoure la justícia ecològica, de manera que l’esperança era crear una comunitat que exemplifiqués aquests ideals. Atès que la congregació SSIHM és coneguda per la seva excel·lència docent, les Germanes van veure aquest projecte com una oportunitat per ensenyar al públic sobre importants qüestions ambientals.

Comentaris del jurat: & ldquor; Les germanes & rsquo; comentar que la sostenibilitat és un mandat moral va ser convincent. I aquí van mostrar com ser intel·ligents amb la reutilització. També hi ha una forta connexió amb el barri i una zona humida reconstruïda, que mostra com l’edifici participava en el seu lloc i lloc. Hi ha una sensibilitat real envers els ocupants envellits i com utilitzarien l’edifici. & Rdquor;

School of Nursing & Student Community Center de Houston
BNIM Architects, Kansas City, Mo. & Lake / Flato Architects, San Antonio

L’equip de disseny de l’Escola d’Infermeria es va convertir en administradors de la visió establerta pel lideratge de la universitat per a una escola d’infermeria i un centre comunitari d’estudiants dissenyat per ser d’última generació per a l’aprenentatge, la investigació, el servei als estudiants i el lloc de treball. L’edifici resultant redueix l’ús d’energia, productes químics contaminants, agents de neteja, aigua potable i altres recursos. L’Escola d’Infermeria i Centre Comunitari d’Estudiants del Centre de Ciències de la Salut de la Universitat de Texas a Houston estableix punts de referència per a edificis sans; per la llum del dia; per a l’agudesa visual i l’aprenentatge cognitiu; i per obtenir flexibilitat, durabilitat i costos operatius reduïts. El disseny és senzill i transparent. En planta i secció, diferents zones organitzen les funcions de l'edifici, per maximitzar l'exposició al parc, les vistes i la llum del dia adjacents.

Comentaris del jurat: & ldquor; Aquest va ser un projecte complex de programació en un lloc difícil i dens. Havien de combinar moltes funcions humanes i d'alta tecnologia. M'agrada que hagin construït aquest edifici per fer-se més ecològic; hi ha un marc per a la fotovoltaica quan es poden permetre. Crec que hauríem de pensar tots en el disseny d’edificis que es puguin adaptar amb el pas del temps. & Rdquor;

Solar Umbrella House a Venècia, Califòrnia.
Pugh + Scarpa, Santa Mònica, Califòrnia.

Inspirat en la Umbrella House de Paul Rudolph de 1953, el Solar Umbrella proporciona una reinvenció contemporània del dosser solar. El nou disseny reorganitza la residència cap al sud, optimitzant l’exposició a la llum solar del sud de Califòrnia, rica en energia. Concebuts com a marquesina solar, els panells fotovoltaics no només protegeixen el cos de l’edifici del guany de calor tèrmica, sinó que també proporcionen a la residència el 95% de la seva electricitat. Els materials i les estratègies innovadores contribueixen tant a la sostenibilitat com a la habitabilitat de la llar, que flueix sense problemes des de l'interior cap a l'exterior. The Solar Umbrella Residence és un model atrevit i sofisticat per a una vida responsable al segle XXI, caracteritzat per la seva integració de la sostenibilitat amb una estètica avantguardista sorprenent però refinada.

Comentaris del jurat: & ldquor; El formulari és elegant i preciós i prové d’una solució ambiental. Es tracta d’una cartellera per al barri que permet fer fotovoltaica d’aquesta manera. Són un paraigua per a la vida a l’aire lliure. I aquest projecte realment va reutilitzar una casa de camp existent en un lloc urbà dens. & Rdquor;

Westcave Preserve Environmental Learning Center al comtat de Travis, Texas
Jackson & McElhaney Architects, Austin, Texas

Una reserva natural de 30 acres i un canó a 28 milles al nord-oest d'Austin, Texas, necessitaven ampliar els seus programes comunitaris mitjançant la construcció d'una nova aula salvatge & rdquor; i proporcionar un lloc de reunió per fer excursions a peu a una cascada propera i & ldquor; en viu & rdquor; cova de la gruta. L'objectiu de les dues agències que es van associar al projecte era fomentar el respecte i la custòdia del medi natural, proporcionar educació ambiental i preservar aquest santuari en el futur. El disseny de l’estructura es va concebre com un llibre de text en tres dimensions. Els elements d’arquitectura i disseny funcionen per imitar o modelar els sistemes naturals circumdants.

Comentaris del jurat: Aquest projecte és realment el seu lloc. Van considerar la construcció com una eina didàctica. Les cares est i oest són les cares llargues d’aquest edifici & hellip; el ràfec és una llengua vernacle regional. Hi ha aparcament de butxaca i un lloc boscós. El vidre és alt i està ben protegit. Van tenir cura de preservar la vegetació. Van prestar molta atenció a qüestions de massa tèrmica. & Rdquor;

World Birding Center, Mission, Texas
Lake / Flato Architects, San Antonio, Texas

La vall inferior del Rio Grande és un dels hàbitats d’aus més rics del món, no obstant això, actualment només queda un 5% de l’hàbitat autòcton. A la principal via migratòria de la majoria de les espècies nord-americanes, la zona s’ha convertit en una destinació important per als entusiastes de la natura. El nou World Birding Center, construït al parc estatal de Bentsen – Rio Grande Valley per a Texas Parks & Wildlife, crea una porta d’entrada entre la terra agrícola pertorbada i una reserva d’hàbitat autòctona de 1.700 acres. L’enfocament del disseny era fer més amb menys. L'arquitectura es va aprendre de la llengua popular regional, va respondre al clima dur i va minimitzar la pertorbació de l'hàbitat existent.

Comentaris del jurat: atén atentament el tipus d’ocupant, un lloc d’observació tranquil·la, va ser una bona i delicada intervenció al seu lloc. Van fer baixar el metre quadrat programat de 20.000 a 13.000. Aquest és un bon exemple de mida correcta, un enfocament que sovint es passa per alt. Aquest projecte també segueix els grans moviments: reduir, reutilitzar, reciclar. Reduir la superfície quadrada és el moviment més gran que podeu fer. & Rdquor;

Sobre el Top Ten Green Awards del Comitè de Medi Ambient d'AIA
El Comitè de Medi Ambient d’AIA representa més de 7.600 membres d’AIA compromesos a fer sostenibles o “verds”. disseny integral de la pràctica de l'arquitectura. Els deu millors premis Green Project La iniciativa va ser desenvolupada per l'AIA en col·laboració amb el Departament d'Energia dels Estats Units i BuildingGreen.com, editors de la revista Environmental Building News. El 2003, el programa ENERGY STAR de l'Agència de Protecció del Medi Ambient dels Estats Units es va unir com a patrocinador addicional.